Het belang van spelen

Kinderen spelen omdat ze het leuk vinden. Spelen is niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling van een kind. Spelen helpt in de ontwikkeling van motoriek, zintuigen, taal, denken, lichaamshouding en sociale omgang. Door te spelen kan het kind zich volop ontwikkelen!

Ontwikkeling peuters en kleuters

Vanaf dat een kind peuter of kleuter is, zoekt een kind andere kindjes op om samen mee te spelen. Het kind kiest vaker bewust plekken op waar hij samen moet spelen met andere kinderen. Door met elkaar te spelen leren kinderen om te gaan met andere en ontwikkelen ze de sociale omgang. Een kind leert op dat moment ook om te gaan met conflicten en grenzen.

Ontwikkeling schoolkind

Hoe ouder een kind wordt, hoe meer uitdaging het kind gaat opzoeken. Door dingen te durven en risico’s te nemen leren kinderen erg veel. Door spel te spelen bedenken kinderen vaak zelf regels. Kinderen leren zo met vooruit kijken omgaan, maar ook met verliezen. Oudere kinderen spelen vaak samen met andere kinderen, wat zorgt voor verbondenheid met elkaar.

Rollenspellen

Rollenspel wordt als een zeer belangrijk aspect in de ontwikkeling van een kind gezien. Door rollenspel leren kinderen zichzelf kennen en accepteren. Hierdoor leren ze ook rekening houden met andere kinderen en met teleurstellingen. Tijdens rollenspel leren de kinderen hoe ze emoties kunnen uitdrukken en zichzelf beter kennen.

Een greep uit

Deze speeltoestellen vindt je onder meer bij Bakker

Alle soorten speeltoestellen

Balans & evenwicht – Glijbaantorens – Kabelbanen – Klimmen & klauteren – Schommels – Speelhuisjes – Veerelementen & wipwaps – Zandbakken

Sportief spelen

Voetbaldoelen – Duikelrekken – Pannakooien

Meest gekozen producten voor basisscholen

Pannakooi

Een complete pannakooi voor elke gewenste afmeting. Dit product bespreken wij liever persoonlijk om tot de beste oplossing te komen.

Voor de allerkleinsten

Bekijk hier ons aanbod voor peuters. Ideaal voor peuterspeelzalen en de BSO’s!

Zwerfkeien met brug

Keienladder tussen keien met natuurlijke uitstraling. Door meerdere keienladders te koppelen kun je een parcours maken, zelfs gedeeltelijk in (ondiep) water.

"een ruim assortiment"

  • Fullservice: Bedenken, plaatsen, inspecteren, repareren van speeltoestellen en speelterreinen
  • Maatwerk: van speeltoestel tot en met compleet ingericht speelterrein
  • 100% veilig: alle speeltoestellen voldoen aan de veiligheidseisen van de Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen.
  • Een vliegende start: u krijgt altijd een gedetailleerd plan vooraf, kosteloos en vrijblijvend
  • Persoonlijk: één contactpersoon voor ontwerp, aanleg, onderhoud en advies

Locatie

Gernierswei 21
9043 VX WIER
0518 - 462 385
info@bakker-speeltoestellen.nl

Openingstijden

Ma- Vr: 08:00 - 17:00

Indien u op een ander gewenst tijdstip wilt langskomen, kan dit altijd in overleg!

Vliegende start?

Voordat u de catalogus induikt, toch nog even sparren? Wij komen graag vrijblijvend langs om u te voorzien van de juiste adviezen.